Magyar Hét Londonban

London, 2024. október 16.

A magyar EU-elnökséghez kapcsolódóan „Magyar Hét Londonban – Hungarikumok és nemzeti értékeink bemutatkozása az Egyesült Királyságban” c. program keretében egyhetes ország- és gasztronómiai népszerűsítő eseménysorozatot szerveztek a szigetország fővárosában.

Az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával, Magyarország Londoni Nagykövetségével együttműködésben megszervezett programsorozaton egy héten át kiemelt figyelem irányult a magyar konyhaművészetre, a termékeket előállító és forgalmazó cégek tevékenységére, valamint a Hungarikumok Gyűjteményében szereplő értékekre.

A Magyar Hét keretében, az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódó fogadás helyszínén, a Westminster Kingsway College-ban két szakmai kísérőeseményt is megtekinthettek a meghívottak.

A „Great Taste of Hungary” és a „Decanted Hungary” termékbemutatók keretében az idei Great Taste Awards nemzetközi élelmiszeripari versenyen díjazott magyar termékekkel, és a Decanter World Wine Awards borversenyen díjnyertes tételekkel, valamint a hungarikum promóciós standon található, nemzeti értékeinket népszerűsítő nyomtatott és digitális kiadványokkal, könyvekkel, tájékoztató anyagokkal ismerkedhettek meg az érdeklődő vendégek.

További fotók - 1

További fotók - 2