Isztambulban is népszerűek a hungarikumok

Isztambul, 2024. szeptember 29.

Szeptember 29-én Isztambulban, a Cemal Reşit Rey koncertközpontban, a 2024-es Magyar -Török Kulturális Évad keretein belül, az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával, a Hungarikum Főosztály munkatársainak közreműködésével a Liszt Intézet által szervezett országimázs fesztiválon ismerkedhettek meg a hungarikumokkal a látogatók.

Az egész napos eseményen a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület közreműködésével kézműves foglalkozással (hímzéssel, pingálással), a Flaska Banda  előadásában népzene és néptánc bemutatóval, a Magyar Honvédség  gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztálya által huszárbemutatóval és promóciós hungarikum standdal ismerkedhettek meg a vendégek.

További fotók - 1

További fotók - 2

Képek forrása:  Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ Isztambul , facebook.com/hungarikumokgyujtemenye