Göcseji Körtepálinka
A hungarikum rövid bemutatása:
A Göcseji Körtepálinka kizárólag Göcsej környékén, ezen belül Zala megyében a Göcsej vidéket alkotó meghatározott településekről származó őshonos fajtákból hagyományos kisüsti eljárással (rézfelületet is tartalmazó üstös rendszerű szakaszos, kétszeri lepárlásra alkalmas berendezésen) készült, kellemes körte illatú és ízű pálinka. A göcseji körte a táj, a régió adottságaiból fakadóan a Magyarországon termelt körték közül a leginkább rendelkezik a körte gyümölcsre jellemző, gyümölcsös ízzel. A Bosc Kobak körtefajta a göcseji vidék legelterjedtebb és legnagyobb számban előforduló ősi körtefajtája, így ennek és beltartalmi jellemzőinek köszönhetően szolgál döntő többségben alapanyagul: A párlatban felhasznált fajták: Bosc Kobak (legalább 50%-ban), Vilmos körte, Conference, Hardenpont téli vajkörte, Clapp kedveltje, Packham’s Triumph, Fétel apát, Nemes Krasszán, illetve a vadkörte és sózókörte fajok.
A Göcseji Körtepálinka termékleírása itt található.
További információ a Földrajzi Árujelzők Program oldalon található.
Fotó: www.gi.gov.hu