Megjelent a Hungarikumok és nemzeti értékvédelem című könyv!

Ez az egyetemi tankönyv a magyar felsőoktatásban elsőként próbálja meg összefoglalni és értékelni a magyarságtudat fenntartásának szükségességét, jelentőségét, módszertanát és törvényi kereteit.

Aki megismeri, megszereti és védi hazáját, beleértve szülőföldjének, szülővárosának, falujának természeti, gazdasági, társadalmi és kulturális értékeit, az – a tudatalatti legújabb agybiológiai kutatási eredményei szerint – szükségszerűen kreatív személyiséggé válik, vesse az élet a Föld bármely tájára is. Magyar agykutatók mutatták ki Freund Tamás MTA elnök irányításával, hogy a szülőföldünkhöz köthető ismereteket tudatalattink úgy értékeli, mint a tudatba való „beégetésre” méltó tudást, feltéve, ha azt interaktívan, érzelmeket kiváltó motivációval szerezzük meg. Minél több a tudatunkban így – a tudattunktól függetlenül, a tudatalattink döntése nyomán – rögzülő memóriaegység, annál kreatívabb személyiséggé válunk. Ez a tankönyv tehát a szülőföldhöz kapcsolódó ismereteket rendszerezi.

A könyv érinti a magyar országérték, ország márka mérésének módszereit; a magyar nemzeti értékek körét, s azok gyakorlati hasznosításának lehetőségeit úgy az önkormányzati feladatellátásban, mint az államigazgatásban; valamint a helyi identitástudat erősítésének módszereit. Egy esettanulmány mutatja be a magyar bor márkaépítését és piaci pozicionálását. A mellékletben szerepel a 2021-ig hungarikummá nyilvánított nemzeti értékek bemutatkozása, és a nemzeti kincsek védelmének társadalmi jelentősége, programja, valamint a vonatkozó jogszabályok és eljárásjogi dokumentumok gyűjteménye.

Ide kattintva a könyv megvásárolható a Ludovika Egyetemi Kiadó webshopjában.

 

 

 

ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: