KÖZLEMÉNY folyamatban levő pályázatok megvalósítási határidejéről - HUNG-2021

Tisztelt Kedvezményezettek!

Tájékoztatom Önöket, hogy a HUNG-2021 támogatási jogviszonyokat érintően újabb változás állt be a támogatott tevékenységek időtartamának veszélyhelyzeti szabályozása vonatkozásában.

A HUNG-2021 pályázati konstrukció keretében a Támogatói Okiratokban foglalt befejezési határidő a 2022. március 23-án hatályba lépett 118/2022. (III. 22.) Korm. rendelet alapján 2022. december 31-ig, a beszámolási határidő 2023. január 30-ig automatikusan, a Támogatói Okirat módosítása nélkül meghosszabbodik. Felhívom figyelmüket, hogy a hosszabbítás a 2021. évi I. törvény (a továbbiakban: Törvény) hatályához lett igazítva, mely jogszabály jelen állapot szerint 2022. június 1. napján hatályát veszti, vagyis amennyiben a Törvény hatálya nem hosszabbodik meg, úgy a Támogatói Okiratokban foglalt befejezési határidő is lejár 2022. június 1-én, és ezt követően csak egyedi döntéssel és Támogatói Okirat módosítással hosszabbítható meg még tovább.

Összefoglalva: jelenleg a Támogatói Okiratok módosítás nélkül is érvényesek 2022. december 31-ig, viszont ha a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény hatálya nem lesz meghosszabbítva, akkor 2022. június 2-át követően okirat-módosításra lesz szükség azokban az esetekben, ahol a pályázati programot még nem fejezték be június 1-ig. 

Kérem, a programjaik mielőbbi megvalósítása érdekében szíveskedjenek mindent megtenni! 

Akik időközben benyújtották a beszámolót, azokra a fentiek nem vonatkoznak.

Esetleges újabb jogszabályi változásról a továbbiakban is mindenkinek tájékoztatást fogok nyújtani közlemény és e-mail útján.

Tisztelettel:

Antal Andrea

főosztályvezető

 

 

Címke: 
ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: