Hungarikumokat is bemutató magyar vendéglátóhely nyílt Pekingben

 Peking, 2024. július 24. 

Július 24-én hivatalosan is megnyílt a Hungarian Street Food a pekingi 798-as művészeti negyedben, a Magyar Pontban. V. Németh Zsolt magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos a megnyitón tartott beszédében hangsúlyozta, hogy ez az esemény elősegíti Kína és Magyarország közötti kulturális kapcsolatok elmélyítését.

V. Németh Zsolt beszédében rámutatott: Magyarország és Kína sok hasonlóságot mutat az élelmiszerek terén, a húsfélék feldolgozásban, elkészítésében, a csípős fűszerezésében. Ő személy szerint nagyon szereti a kínai ételeket, és hiszi, hogy a kínaiak is értékelni fogják a magyar ételeket. Érdemes megemlíteni, hogy a Tokaji aszú nagy hírnévnek örvend a világon, és a „királyok boraként” is emlegetik, amely az ételkedvelők figyelmét is felkeltette.

V. Németh Zsolt hangsúlyozta: „Magyarország nemcsak az élelmiszeriparban egyedülálló, hanem a zene, az oktatás és a művészet terén is gazdag innovációval rendelkezik. Például a Kodály-módszer a zenetanítás világhírű módszere, míg a magyar hagyományos táncok és a népzene az ország történelmét és kultúráját tükrözik.”

A jövőbeni kulturális népszerűsítésről a miniszterelnöki biztos elmondta, hogy Magyarország elkötelezett amellett, hogy különféle tevékenységeken és projekteken keresztül népszerűsítse saját kultúráját. A magyar identitás és életstílus népszerűsítése során nemcsak a hagyományokon van a hangsúly, hanem azon is, hogyan lehet ezeket a kulturális elemeket élettel megtölteni a modern társadalomban. 

Antal Andrea, az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztályának vezetője a gasztrokulturális eseményen megtartott előadásában kiemelte: minden országnak, népnek megvannak azok a sajátosságaik, amelyek csak rájuk jellemzőek. Legyen szó akár ételekről, italokról, csodálatos természeti képződményekről, turisztikai látványosságokról, a lényeg az, hogy az adott nemzet büszke legyen rájuk. 

„Nekünk, magyaroknak is bőven jutott mindezen értékekből, ezeket mi úgy hívjuk, hungarikumok. A világon, a legtöbb helyen termék- és márkaminősítő védjegyeket használnak, ugyanakkor a hungarikum szabályozás teremtette keretrendszer ennél sokkal átfogóbb, komplexebb és nagyobb szabadságot biztosít az értékek gyűjtésére ” – mondta el a főosztályvezető. 

Prohászka Béla mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége alelnöke színes előadását megtekintve a résztvevők bejárhatták a világot a hungarikum ételeinkkel. 

Az egész napos rendezvény szakmai pódiumbeszélgetéssel zárult V. Németh Zsolt miniszterelnöki biztos, Honecz Anna Lujza intézetvezető (Liszt Intézet, Peking), Antal Andrea főosztályvezető, Prohászka Béla mesterszakács és Buslig Szonja a DeFactto Kulturális Központ vezetője részvételével. 

A kínai fővárosban megnyílt magyar vendéglátóhely a hagyományos étel- és kulturális sajátosságaink bemutatásával egyre több kínai számára teszi lehetővé, hogy megtapasztalják Magyarország egyedülálló varázsát, valamint elősegíti a két ország közötti kölcsönös megértést és barátságot. Ezek után a hungarikum ételek, a lángos és a gulyásleves mellett a marhapörkölt is elérhető lesz a magyar ízek után érdeklődő kínai közönség számára Pekingben. 

Forrás: takungpao.com

További fényképek

 



ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: