Hungarikumok a Kecskeméti Főiskolán

Szakáli István Loránd kifejtette: hungarikum törvény létrejötte, egy hosszú távú, építkező folyamat eredménye. A törvény célja, hogy keretet adjon az értékgyűjtő, rendszerező munkának. Egy olyan, alulról építkező rendszer indult útjára, amit mára már népszerűsége folytán joggal nevezhetünk hungarikum mozgalomnak. Ennek a kitartó munkának a hozadéka, hogy a helyi közösségek saját maguk dönthetik el, milyen értékek fontosak számukra.

A helyettes államtitkár előadásában felhívta a figyelmet arra, hogy a hungarikum törvény nemzeti törvény, teljes egészében rólunk szól, segítségével a világ bármely melyik tájékán élő magyarság teljesebb képet kap önmagáról.  Mindezek mellett az önbizalom, a nemzeti identitás és összetartozás megerősítésében játszik fontos szerepet.

Szakáli István Loránd rámutatott, a hungarikumok a bel- és külgazdasági haszon lehetőségeit is magukban hordozzák, el kell érni, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőlük. Fontos, hogy a hungarikumokkal végzett munka eredménye minél több emberhez eljusson, ezért intenzívebb jelenlét szükséges a köz- és felsőoktatásban.

Forrás: kormany.hu (cikk)

ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: