Hungarikum mobilapplikációs projektötleteket díjaztak

Az Agrárminisztériumban 2021. október 20-án tizennégy, a Budapesti Corvinus és a kecskeméti Neumann János Egyetemre járó alapszakos hallgató megvalósíthatósági tanulmány formájában elkészített, kreatív mobilapplikációs ötletét részesítették elismerésben. A pályamunkák megalkotói a nemzeti értékek online-alapú, játékos népszerűsítését kívánták elérni projektötleteik kidolgozásával. Az elismerő okleveleket V. Németh Zsolt kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos (AM) adta át az egyetemi hallgatóknak.

Mikor a nemzeti értékekről és a hungarikumokról beszélünk, akkor kiérlelt, kikristályosodott értékekről szólunk. Ugyanakkor egyik sem lehet ósdi, avítt, naftalinszagú, ezért fontos, hogy a fiatalok szemüvegén keresztül tekintsünk mindarra, ami a nemzeti karakterünket, sajátosságainkat adja - mondta el V. Németh Zsolt miniszteri biztos.

A Corvinus Egyetemen 2013-ban bevezetett „Hungarikumok és örökségtervezés” című tantárgy, - amely 2017-től a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, és 2021-től a Neumann János Egyetemen is felvehető -, a nemzeti értékek hasznosításával az ország-és településmarketing tevékenységre, a helyi értéktárakra, a településarculat kialakítására és ezeken keresztül a települési tőkevonzó képességre koncentrál. Hangsúlyos szerepet kap még a tárgyban a magyarsággal kapcsolatos természeti, gazdasági, kulturális, tradicionális értékek rendszerezése és a nemzeti identitás erősítése is. A tárgy szakmai felelőse, Tózsa István egyetemi tanár kezdeményezésére a 2017/18. tanév 1. félévétől a tárgy hallgatói lehetőséget kaptak arra, hogy mobilapplikációs üzletiterv-vázlatokat készítsenek. Ezek tartalmuknál és játékos funkciójuknál fogva alkalmasak arra, hogy a diákok figyelmét felhívják a nemzeti értékek jelentőségére, azok alkalmazhatóságára az önkormányzatoknál, az államigazgatásban és az üzleti szférán belül.

ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: