HUNG-2021 pályázati eredmények

A HUNG-2021 kódjelű pályázati felhívás keretében benyújtott pályázatok elbírálása befejeződött, a döntési lista a „HUNG-2021 pályázatok döntési listája” elnevezésű táblázatban tekinthető meg.

A HUNG-2021 pályázati felhívás 2021. február 02-án jelent meg a www.hungarikum.hu, valamint a https://palyazat.hungarikum.hu honlapokon, nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására. 

A tavalyi évi jelentősen megnövekedett támogatási igényre tekintettel az Agrárminisztérium előterjesztésére idén már a megnövelt összegre – 930 millió forintra – írt ki pályázatot az agrártárca, amelyre a beadásra nyitva álló minimális, egy órás időszak alatt újból háromszoros (több mint 3 milliárd forint) igény, a tavalyihoz képest közel ötszázzal több pályázat érkezett. A 2021. évi pályázati felhívásra 925 pályázatot nyújtottak be, amelyekben összesen 3.024.835.280 Ft támogatási igényt jelöltek meg. Ez a tavalyi évi igénynek több mint a duplája. 

A pályázati felület az I. célterület esetében a nyitás napján 9.15-kor lezárt a rendelkezésre álló keretösszeg 330%-ánál, 849 db benyújtott pályázattal és 2.973.820.327 forint támogatási igénnyel. A II. célterületre 16 db, a III. célterületre 60 db pályázatot nyújtottak be összesen.

A befogadott és formailag megfelelt 902 pályázatból 342 pályázat részesül - jelentős mértékben csökkentett összegű - támogatásban: az I. támogatási célterület tekintetében 292 darab, a II. támogatási célterület esetében 6 darab, a III. támogatási célterületre vonatkozóan pedig 44 darab.

Forráshiány miatt támogatásban nem részesíthető és a támogatási célnak nem megfelelt pályázatok száma 559 darab, formai szempontok alapján 8 darab pályázat került elutasításra, egy pályázó pedig visszalépett.

A pályázókat postai úton értesítjük az eredményről, illetve a nyertes pályázókat e-mailen is és a Támogatói Okirat kibocsátásához szükséges további teendőkről tájékoztatjuk.

 (fotó: Pelsőczy Csaba)

Címke: 


ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: