Gasztronómiai fesztivál és böllérverseny hungarikum kiállítással Győrváron

Győrvár, 2025. február 15.

A verőfényes napsütés ezreket csalogatott ki a győrvári XII. Gasztronómiai Fesztivál és Böllérversenyre.   A hungarikum sátorban nemzeti értékeinket népszerűsítő kiadványokkal, a busómaszk-készítés rejtelmeivel, a höveji csipkekészítő asszonyok és a solymászok munkájával ismerkedhettek meg a vendégek.

Kaczor Zsolt, Győrvár polgármestere beszédében emlékeztetett: a kárpátaljai magyarokon kívül, akik a háború miatt évek óta kénytelenek távol maradni a rendezvénytől, minden határon túli régióból érkeztek csapatok a böllérversenyre.

V. Németh Zsolt, magyar életmód és kiemelkedő nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos megnyitó beszédében kiemelte: nekünk magyaroknak van egy életritmusunk itt a Kárpát-medencében, farsang idején kocsonyát főzünk, bort fejtünk, disznót vágunk. A disznóvágást egykoron családjaik körében rendeztük, most nagyobb közösségben, az üzenet azonban ugyanaz: nem vagyunk egyedül a világban. Ez a rendezvény alkalmas arra, hogy szorosabbra fűzzük a szálakat az elcsatolt nemzetrészekről érkező honfitársainkkal. 

Fotó: Cseh Gábor/Vaol.hu

Videóösszeállítás

 



ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: