Értékek, kincsek, közösségek a Kárpát-medencében 2023-2024

A Lakiteleki Népfőiskola – a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával – újra meghirdeti vetélkedőjét a hungarikum mozgalom népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében.

A játékos vetélkedőre most a Kárpát-medencei általános iskolák 7. és 8. osztályában tanuló diákok valamint a középfokú oktatási intézmények 9. és 10. osztályos diákjai és felkészítő tanáraik jelentkezhetnek. Egy csapat 3 diákból és 1 felkészítő tanárból áll. Egy iskolából több csapat jelentkezését is várjuk, de a tanárok és a tanulók korosztályonként csak egy csapatban versenyezhetnek.

A 7. a 8. a 9. és a 10. osztályos csapatok külön versenyben mérik össze tudásukat.

Jelentkezés feltétele:

az alábbi linken található

25 kérdésből álló feladatlap megoldása:

Kérjük, kattintson ide!

A b e k ü l d é s h a t á r i d e j e :  2 0 2 3 . n o v e m b e r 3 0 .

A feladatlapot visszaküldők 2023. december 5-ig újabb feladatokat kapnak. Ezek megoldásával 2024. január 15-ig lehet pályázni az elődöntőbe jutásra.

Az elődöntő, majd azt követően a döntő tervezett időpontjai:

7. osztályosok számára: 2024. február 21-22.

8. osztályosok számára: 2024. március 25-26.

9. osztályosok számára: 2024. április 24-25.

10. osztályosok számára: 2024. május 22-23.

Az elődöntőnek és a döntőnek a Lakiteleki Népfőiskola – Hungarikum Liget ad otthont. Szállást, ellátást a Népfőiskola Alapítvány térítésmentesen biztosítja. A vetélkedő feladatai a Kárpát-medencei hungarikum mozgalom során, az egyes települési, megyei, külhoni értéktárakba választott értékek ismeretére irányulnak. Valamennyi kategóriában a díjnyertes csapatok értékes könyv- és tárgyjutalomban részesülnek.

A vetélkedő lebonyolításával kapcsolatos kérdéseire válaszolunk a [email protected] e-mail címen.

ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: