Szegedi szalámi vagy Szegedi téliszalámi
A hungarikum rövid bemutatása:
A Szegedi szalámi vagy Szegedi téliszalámi – hagyományokon alapuló, sertéshús és sertésszalonna felhasználásával, ízesítéssel, füstöléssel, szárításos érleléssel, kizárólag Szeged közigazgatási területén előállított, bélbetöltött, nemes penész bevonatú termék, amelynek előállításához szükséges: sertéshús, sertésszalonna, fűszerek (fehérbors, szegfűbors, csemegepaprika őrlemény), étkezési só, nitrites pác-só (étkezési só és Na-nitrit), bél. A sertéshús és a sertésszalonna alapanyag a Szeged vonzáskörzetéhez tartozó délmagyarországi és alföldi régiókból származó élő állatokból ered. A Szegedi szalámi vagy Szegedi téliszalámi előállítása már több mint 130 éve történik Szegeden, ahol az egyetlen, máig meglévő előállító változatlan helyi módszereket alkalmaz.
A Szegedi szalámi vagy Szegedi téliszalámi termékleírása itt található.
További információ a Földrajzi Árujelzők Program oldalon található.