Pannonhalmi Törkölypálinka
A hungarikum rövid bemutatása:
A Pannonhalmi Törkölypálinka földrajzi jelzést kizárólag Magyarországon, ezen belül a Győr-Moson-Sopron megyében a Sokorónak nevezett hármas dombsor, illetve annak előterében található Sokoróalja területével határolt településeken termesztett szőlő törkölyéből készült termék kaphtaja meg. A szőlőtörköly, a szőlő borászati célú felhasználása után visszamaradt, a szőlő magjából és a héjából (esetleg kocsányából) álló massza. A Pannonhalmi Törkölypálinka előállítására csak az úgynevezett édes szőlőtörköly használható. A borvidéken termelt különleges zamatú szőlő határozza meg a pálinka jellegzetes gyümölcsös ízét.
A Pannonhalmi Törkölypálinka termékleírása itt található.
További információ a Földrajzi Árujelzők Program oldalon található.