Milyen források segítik és támogatják a hungarikum mozgalom bővülését?

magyar

A Hungarikum Bizottság intézményét a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény hívta életre. A bizottság a törvényben vállalt feladatának eleget téve már a kezdetektől juttat anyagi forrásokat a hungarikum mozgalom szereplőinek. A legfontosabb célkitűzések: helyi értéktárak létrehozása, kialakítása, bővítése, rendezvények, módszertani kiadványok létrehozása, megyei értéktárak szerepének és fontosságának erősítése, az értéktárba felvett értékek megismertetése és népszerűsítése. Pályázati lehetőség biztosított a települési és megyei önkormányzatok, az értékgyűjtésben aktív szerepet vállaló civil szervezetek és gazdasági társaságok részére. 2015-től – az országhatáron átnyúló együttműködés és a közös nemzeti értékek védelme érdekében – az ország jelenlegi határain túl működő magyar civil szervezetek is pályázhatnak.

GYIK kategória:
Megjelenési sorszám: