Hatvani Aranyfácán sűrített paradicsom

A hungarikum rövid bemutatása:

A hatvani Aranyfácán sűrített paradicsom magyar földeken termesztett, jól beérett paradicsomból készül. Az Aranyfácán sűrítmény hozzáadott cukrot, sót és más adalékanyagot nem tartalmaz mindemellett kimagasló likopin és C-vitamin tartalommal rendelkezik, amit az elvégzett vizsgálati eredmények is alátámasztanak. Ezért a gyártás során a lehető legkevesebb olyan folyamatot alkalmazzák, amelynél a paradicsom jótékony hatásait, tartalmát roncsolnák. Jellegzetes, különleges, kizárólag a hatvani Aranyfácán sűrített paradicsomra jellemző ízét, illatát, színét és harmonikus cukor-sav arányát a megfelelő tájkörzetben termesztett és az alapanyag feldolgozása során alkalmazott technológia és minőségirányítási rendszernek köszönheti.

Javaslat a nemzeti érték Hungarikumok Gyűjteményébe történő felvételéhez.

Az érték a Hungarikum törvény 114/2013. (IV. 16.) Kormányrendelet a magyar nemzeti értékek és hungarikumok gondozásáról III. sz. mellékletének Hungarikum Bizottsághoz történő felterjesztésével és elbírálása által került a Hungarikumok Gyűjteményébe.