Feszty-körkép

A hungarikum rövid bemutatása:

A Feszty-körkép kétségkívül - már témáját tekintve is - nemzeti szempontból meghatározó jelentőségű, a magyarságra jellemző alkotás, amely nemzettudatunkat erősíti, bárhol is éljünk a világon. Kiemeli a különlegességét a kulturális örökség védelméről szóló törvény 2013. évi módosítása is, amely a körképnek otthont adó Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot nemzeti emlékhellyé nyilvánította. A maga nemében egyedülálló, monumentális alkotás a romantika szemüvegén keresztül mutatja be hat egymáshoz kapcsolt jelenetben a magyarok bejövetelét a Kárpát-medencébe.

Címke: feszty, körkép