Die Tokajer Weinregion hat ein weltweit einzigartiges Mikroklima, das für die Produktion von Aszú besonders günstig ist.
bor
bor
TOKAJER AUSBRUCHWEIN HERGESTELLT IN DER TOKAJ WEINREGION UNGARN
er Tokajer Aszu ist ein besonderer Wein, der in der Tokajer Weinregion hergestellt wird; er ist der Nektar von einzelnen von Hand gepflückten "Aszu"-Beeren, die auf dem Weinstock botrytisiert werden.
Tokaji Aszú produced in the Tokaj wine region of Hungary
The Tokaji Aszú is a special wine produced in the Tokaj wine region; it is the nectar of individually hand-picked “aszú”berries botrytised on the vinestock.
Tokaj Wine Region Historic Cultural Landscape
Tokaj wine region has a microclimate that is unique in the world, and which is especially favourable for the production of aszú. It has a tradition - rooted in the 16th century of producing aszú wines, noble naturally sweet wines and high quality, dry, white wines.
Dr. Bakonyi Károly szőlőnemesítő életműve
Fajtáival maradandót alkotott és hasznára válik az egész szőlészeti és borászati társadalom számára
Badacsonyi Kéknyelű
Település: KeszthelyBadacsonyi Kéknyelű
A Kéknyelű a badacsonyi borvidék legismertebb tájfajtája.
A Tokaji történelmi borvidék kultúrtája
A tokaj-hegyaljai borvidék a világon egyedülálló, egyedi mikroklímával rendelkezik, ami kimondottan kedvez az aszúképződésnek.