Rákóczi-túrós

Különösebben be sem kell hozzá vásárolni, hiszen szinte minden összetevője megtalálható egy magyar háziasszony kamrájában. Liszt, vaj, porcukor, sütőpor, tojás, tejföl, citrom, kristálycukor, lekvár, búzadara, mazsola, esetleg rum és persze a lényeg, a sok túró. Ennyi alapanyag láttán talán macerásnak is tűnhet az elkészítése, de közel sem olyan bonyolult, hogy ne lehessen otthon is, bátran nekilátni. A végeredmény csodálatos. A látvány és az íze is fenséges, de ez már a hozzávalók listája alapján sejthető. Külön készül a tészta, a töltelék és a hab, amelyek aztán együtt sülnek tökéletessé. A névadó mester, Rákóczi János a 30-as években a Gellért Szálló Gundel éttermének volt a konyhafőnöke. Túrós lepénye az 1958-as Brüsszeli Világkiállításon vált világhírűvé, ahol ő vezette a magyar éttermet.



Sponsoren: