Pozsonyi kifli

A hungarikum rövid bemutatása:

A „Pozsonyi kifli” mákkal vagy dióval töltött, kifli alakú finom pékáru, márványszerű, fényes felülettel. felülete barna – sötétbarna, metszetben a néhány milliméteres burkolaton kívül csak a töltelék van, amely mákos töltelék esetében sötét, illetve csaknem fekete, diós töltelék esetében barna színű. Felülete szilárd, kettétörés esetén porhanyós és omlós. Illata és íze finom, a felhasznált töltelékre jellemző (tehát jellemzően diós vagy mákos); íze kellemesen édes, a felhasznált adalékok illatával dúsított. A termék nem nagyipari módon, hanem kézi munkával készül. Tömege: általában 40–60 gramm.

A „Pozsonyi kifli” termékleírása itt érhető el.

Riport


Címke: pozsonyi, kifli

ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: