Megnyílt a Magyar Jelenlét Háza Kassán

Nélkülözhetetlen ez a magyar közösségi tér, amit nemzetünk tagjai értékkel tölthetnek meg. Mindez azért fontos, mert az értékeknek megtartó erejük van, ez pedig a jövőépítés szempontjából elengedhetetlen – mondta Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár a kassai Magyar Jelenlét Házának átadó ünnepségén, 2017. október 24-én.

Az épület első emeletén látogatható, hungarikumokat bemutató kiállítás megnyitóján a helyettes államtitkár elmondta: Kassa mindig is befogadó közeg volt, számos nemzetiségnek biztosított élhető közös otthont. Meg kell ismernünk egymás értékeit, hiszen ebben a régióban jelentős gazdasági fejlődési potenciál rejlik, mindez azonban csak akkor működik, ha odafigyelünk egymásra, érdeklődünk egymás kultúrája iránt.

Jó lenne, ha évek múltán nem csak a Magyar Jelenlét Háza, hanem egy tevékeny, gyarapodó közösség bizonyítaná nemzetünk meglétét. A magyarság jelenlétének megőrzéséhez olyan további közös nagy célokat kell kitűzni, amely dinamizálni tudja az emberekben rejlő teremtő energiákat – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

forrás: FM sajtóiroda

Fotók: Horváth Imre



ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: