Megjelent a HUNG-2016 pályázati felhívás

Tisztelt Pályázó!

Megjelent a HUNG-2016 kódjelű, 250 millió Ft keretösszegű, legújabb hungarikum pályázat.  A HUNG-2016 pályázat célterületei:

1. Az előző, HUNG-2015 kódjelű pályázati felhívással megkezdett munka folytatásaképpen a HUNG-2016 koncepciójában is előtérbe kívánjuk helyezni a nemzeti értékek elkövetkező generációk számára való megőrzését.  A támogatással a magyar nemzeti értékek gyűjtése, megismertetése és népszerűsítése a kiemelt célunk. A pályázatok elbírálása során előnyt jelent a Kárpát-medencei szintű együttműködés.

2. Pályázat települési, tájegységi értéktárak létrehozására már működő helyi értéktárak együttműködésével. A helyi értéktárat még nem működtető települések pályázhatnak arra, hogy értéktár létrehozás és működtetés területén tapasztalattal bíró településekkel (vagy megyei önkormányzatokkal) együttműködve létrehozzák saját értéktárukat. 

3. Több körös, Kárpát-medencei szintű vetélkedő szervezése, melynek célja, hogy a fiatalabb korosztály - általános iskola felső tagozat, középiskola - tagjaival is jobban megismertessük a magyar kultúra értékeit, bevonjuk őket az értékgyűjtésbe, bízva abban, hogy ezzel erősödik az identitástudatuk, hagyományőrzéshez való viszonyuk, valamint megtapasztalják a közösségi munka örömeit. Az egyes területi fordulók legeredményesebb csapatai összemérhetik tudásukat az országos döntőben.

A pályázati adatlap elérhető a http://palyazat.hungarikum.hu/ oldalon.

A pályázati kiírás és mellékletei letölthetőek innen.

 

 

Címke: 
ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: