Két Hungarikum találkozása- Puskás Ferenc arcképével ellátott Unicumot dobott piacra a Zwack

Limitált példányszámú, a palackon Puskás Ferenc arcképével ellátott Unicumot mutatott be pénteken a Zwack. A likőrgyár megemlékezésének apropója, hogy az Aranycsapat legendás kapitánya 50 éve, 1966 májusában játszotta utolsó meccsét a Real Madridban. 

A rendezvény résztvevői saját emlékeiket, élményeiket osztották meg a legendáról, aki mindenkinek nagy hatással volt a karrierjére. Mészöly Kálmány a legendás ’66-os magyar brazil 3-1-es meccs kapcsán elmesélte, hogy Öcsi bácsi akkor is fontosnak tartotta a magyar focit, amikor már nem élt Magyarországon. Ott volt az 1962-es VB-n és elment a legendás ’66-os meccs előestéjén is személyesen a hazai válogatott hoteljébe, hogy lelkesítse a focistákat. Az eseményen azt is megtudtuk, hogy Öcsi bácsi mindig is nagy gondot fordított az utánpótlás támogatására és ahol csak tehette, segítette a fiatalabb generáció tagjait.

"Futballmániás család vagyunk, kamaszkoromig Toszkánában éltem, de bárhol járok a világban, amikor megtudják, hogy magyar vagyok, mindenki azonnal így reagál, Puszkász, Puszkász. Puskás Ferenc a legismertebb magyar a világban, akire mindannyian büszkék lehetünk - indokolta Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatósági elnöke, az Aranycsapat kapitányának társítását a márkához. 
 
A Zwack Unicum Múzeum és Látogatóközpontban tartott bemutatón Szöllősi György, a Puskás Intézet igazgatója a Puskás-rajongók nevében köszönte meg, hogy a két hungarikum, Puskás Ferenc és a Zwack Unicum egy brandben kapcsolódhat össze.
A Zwack Unicum Múzeum és Látogatóközpont állandó kiállításán a következő két hónapban egy vitrin is emlékeztet Puskás Ferenc dicsőségére, az időszaki tárlat becses darabja lesz egy 10-es számú mez, amelyet "Pancho" a Real Madridban viselt. Külön ez alkalomra szóló videóüzenetben üdvözölte a Zwack Unicum új termékét és emlékezett meg az évfordulóról Emilio Butragueno, a Real Madrid nemzetközi igazgatója is, aki Florentino Pérez klubelnök jókívánságait is tolmácsolta.      
 
Az eseményen az Aranycsapatot Buzánszky Jenő unokája, Ifjabb Buzánszky Jenő és Szepesi György, a legendás rádióriporter képviselte.

 Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatósági elnöke

Forrás: puskas.com (cikk)

ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: