Hungarikumok utcája nyílt a Nagycsaládosok Napján

Ha magyar jövőt képzelünk el a Kárpát-medencében, akkor szükség van a családok és a nemzeti értékeink védelmére - mondta el Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár a Nagycsaládosok Napján, a Hungarikum utca megnyitóján. 

Hungarikumok utcája nyílt a Nagycsaládosok Napján a budapesti Magyar Vasúttörténeti Parkban, a standokon megjelenő kiállítók felvonultatták mindazokat a nemzeti értékeket, melyek a magyarság eredetiségét, különlegességét hangsúlyozzák. A parkban reggeltől késő délutánig, több helyszínen színes programok, többek között néptáncbemutatóval, kulturális programokkal is várták a látogatókat.

Szakáli István Loránd nyitóbeszédében elmondta, a család, a társadalom, a nemzet alapegysége, azért fontosak az ilyen fesztiválok, mert önbizalmat sugároznak a külvilág felé.

A helyettes államtitkár kifejtette: a kormány kiemelt célkitűzései között szerepel a családok támogatása, mindezt a 2010 óta bevezetett családi adókedvezmény valamint az otthonteremtési támogatás támasztja alá. Mindennek eredményeként nőtt a gyermekvállalási kedv, emelkedett a házasságkötések száma, azonban nem lehetünk elégedettek, a további eredmények elérése érdekében folytatni kell a családok támogatását.

Ha magyar jövőt képzelünk el a Kárpát-medencében, akkor szükség van a családok és a nemzeti értékeink védelmére. Bizakodással kell tekintenünk a jövőbe, tisztában kell lennünk értékeinkkel, ugyanis mindezek egyfajta erőforrást kapaszkodót jelentenek a jelen és a jövő kihívásaival szemben. Csak azok a nemzetek lehetnek sikeresek, akik tisztában vannak és megbecsülik értékeiket, úgy, hogy mindezt büszkén képviselik más nemzetek előtt - mondta el Szakáli István Loránd.

A helyettes államtitkár beszéde végén Teleki Pálnak, Magyarország egykori miniszterelnökének ma is aktuális gondolatait idézte: „Ha mi nem tartjuk meg a magunk mivoltát, a magunk lelkiségét, a nemzetnek a maga mivoltáról vallott felfogását, amely itt ezen a helyén a világnak, ebben az időbeli és térbeli tájban az egyedüli lehető, földrajzilag és népileg adott, abban az esetben megszűnik a nemzet, Európának egyik nemzete, alkotóeleme. Akkor emberek leszünk csak, porszemek, széjjelhullunk, és soha többé felismerhetők nem leszünk.”



ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: