Hungarikum kiállítás az éves agrárattaséi fogadáson Berlinben

A német agrárminisztérium (Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft), német agrárszakmai szervezetek vezető beosztású tisztviselői előtt a magyar agrár- és élelmiszergazdaság kiválóságai mellet a Hungarikumok Gyűjteményébe tartozó nemzeti értékek is bemutatkoztak az éves agrárattaséi fogadás alkalmával a Berlinben.

A Berlini Magyar Nagykövetség a német fővárosba akkreditált agrárdiplomaták klubjával (Club der Agrardiplomaten in Deutschland) együttműködve fogadást adott a német agrárium legfontosabb szereplői részére 2019. november 28-án. Az est díszvendége és felszólalója Julia Klöckner szövetségi élelmezésügyi és mezőgazdasági miniszter, a CDU alelnöke volt.

A megnyitó beszédében Györkös Péter nagykövet utalt a 30 évvel ezelőtti határnyitásra és berlini fal leomlásra, és a benne játszott tevőleges magyar szerepvállalásra, majd kiemelte a magyar mezőgazdaság jelentős kapacitásait és eredményeit. Beszédében az alacsony jövedelmű országok iránti felelősség fontosságát is hangsúlyozta, amelyet Magyarország a Hungary Helps program segítségével támogat.

Julia Klöckner miniszter ünnepi beszédében az év legszebb ünnepségének nevezte a Magyar Nagykövetségen megrendezett agrárattaséi fogadást, és megköszönte ebben Magyarország elkötelezett és tevőleges támogatását.

A fogadáson 16 ország külön standokon népszerűsítette hazája nemzeti ételeit és italait. Magyarország – az Agrárminisztérium támogatásával és közreműködésével – a Hungarikum-standon mutatta be a magyarság csúcsteljesítményeit. A Puskás-életmű, a Magyar akácméz, a Pick téliszalámi, a Gyulai kolbász, a Szegedi fűszerpaprika-őrlemény, a Herendi porcelán, a Kalocsai hímzés, valamint a tihanyi levendulatermékek nagy sikert arattak a német szakmai közönség körében.

Fotók:

Berlini Magyar Nagykövetség, Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft (Bernd Schwang), Diplomatic Affairs|Deutschland (Ugur Orhanoglu)

 

További fotók

 




ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: