Hagyományteremtő böllérnapot tartottak Keszthelyen

Szakáli István Loránd beszédében kitért arra, hogy a  hagyományteremtő szándékkal megrendezett böllérnap hangulatának és a mögötte meghúzódó összefogásnak köszönhetően nem megy feledésbe a disznóvágáshoz kapcsolódó tudás, nem felejtődnek el tradicionális ízeink, szokásaink. Nagyon fontos a közös jövőnk szempontjából, hogy a hallgatói közösségek is aktívan őrizzenek és átörökítsenek hagyományokat.

A helyettes államtitkár az egykori selmecbányai Akadémiát ajánlotta követendő sikeres példaként az egyetemi diákságnak, hiszen a jeles intézményhez kötődő "Selmeci diákhagyományok" két éve mára UNESCO Szellemi Kulturális Örökségek magyar listájának része.

A keszthelyi agrárképzésnek nem csak a múltja, hanem jövője is van. A jövő megteremtése  pedig csak úgy lehetséges, ha ápoljuk hagyományainkat, kellő energiát fordítunk továbbadásunkhoz. Sokszor egyaránt pesszimistán gondolunk múltunkra, jelenünkre és jövőnkre, de tudatosítanunk kell, hogy nem vagyunk tehetségtelenebbek más nemzeteknél. Magyarország sikerességéhez a jó gazdasági teljesítmény önmagában nem elégséges, szükség van a hagyományaink ismeretében rejlő felhajtó erőre.

Forrás: Földművelésügyi Minisztérium - kormany.hu (cikk)

ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: