Győzteseket hirdettek a „Megyénk kincsei” című vetélkedő döntőjén Debrecenben

Debrecen, 2023. április 20-21. 

Az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával a Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzat kétnapos vetélkedőt szervezett általános és középiskolás diákok számára nemzeti értékeink népszerűsítése, megismertetése érdekében Debrecenben.

Az általános iskolások és középiskolások számára meghirdetett vetélkedőt az Agrárminisztérium hungarikum pályázata keretében rendezték meg. Az elő- és középdöntő az online térben zajlott, ahol a résztvevő diákoknak a települési- és vármegyei értéktárban szereplő értékekről, a Magyar Értéktárban található kiemelkedő nemzeti értékekről, a Hungarikumok Gyűjteményében lévő hungarikumokról megszerzett tárgyi tudásukról kellett számot adniuk a tárgyi tudás mellett kreativitást is igénylő feladatokon keresztül.

Ez egy kicsit másabb, nem egy iskolai felelet és osztályzat, hanem egymástól is tanulnak a diákok kreativitást, előadásmódot, és azt látom, hogy felkészült diákok vannak, akik egyrészt a megyei értékek, a hungarikum értékeket képviselik – másrészt az ő gondolkodásuk is ebbe az irányba ment el – fogalmazott a rendezvényen Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés elnöke.

A középdöntőből 10 négyfős általános iskolai és 10 négyfős középiskolai csapat juthatott tovább a döntőbe. A középiskolás korcsoportban a nádudvari „Magyar Árgus” csapat nyerte el az első helyet, az általános iskolások közül a berettyóújfalui „Olimpiai Vitézek” végeztek az élen, így ők képviselhetik Hajdú-Bihar Vármegyét a júniusi országos döntőben Balatongyörökön. 

További fényképek 

Forrás és fotó: hbmo.hu

 



ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: