Győr-Moson-Sopron megyei honismereti vetélkedő döntőt tartottak a diákoknak

Az általános iskolások között a Mihályi Általános Iskola csapata, a középiskolások között pedig a Soproni SZC Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolája fiataljai bizonyultak a legjobbnak a „Három vármegye kincsei – Fedezzük fel értékeinket! – Hungarikumok és megyerikumok című vetélkedő csütörtökön Győrött megtartott megyei döntőjében.

 

A győri Kovács Margit iskola adott otthont február 9-én „Három vármegye kincsei – Fedezzük fel értékeinket! – Hungarikumok és megyerikumok című vetélkedő megyei döntőjének. Az eseményen két kategóriában összesen 32 diák mérte össze tudását 4-4 fős csapatokban.

A szervezők nagy örömére a vetélkedőt megtisztelte személyes jelenlétével dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke, aki biztató gondolatait is megosztotta a jelenlévőkkel. Beszédében hangsúlyozta, hogy az értékek felkutatása, gyűjtése nem csak a felnőttek dolga, feladata, ezen a vetélkedőn a diákok is bemutathatják és felfedezhetik saját helyi értékeiket is, amikre büszkék lehetnek. Azok, akik érdeklődnek az értékek iránt, jobban felismerik saját térségük, lakóhelyük értékeit is – így lesz az  valóban itthonból – otthon, ahova mindig jó érzés legyen hazatérni.

A versenyt dr. Pető Péter, a megyei közgyűlés alelnöke, a Megyei Értéktár Bizottság elnöke nyitotta meg, emlékeztetve a résztvevőket és jelenlévőket arra, hogy a többfordulós vetélkedőt a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár Bizottság a Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum Főosztályának felhívására benyújtott sikeres pályázata keretében valósíthatja meg. A megvalósítás további támogatói között megemlítette az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központját, annak vezetőjét, Némethné Fülöp Teréziát, a Europe Direct Tájékoztató Központ Győr-Moson-Sopron megyei irodáját, illetve a Lipóti Pékséget. Megköszönte továbbá mindazon pedagógusok munkáját, akik szakmai segítségükkel végig kísérték a vetélkedőt, a felhívás összeállításától a megyei döntő lebonyolításáig.

 

A vetélkedőről és a versenyszabályokról a szervezőbizottság képviseletében Horváth Éva Andrea, a Kovács Margit iskola igazgatója adott áttekintést, majd megkezdődött a közel két órán át tartó verseny. Hasonló témák, témakörök, de életkorokhoz igazított, sokrétű lexikális tudást, de ügyességet is igénylő feladatokat oldottak meg a fiatalok. Kezdetben kis izgalommal, később már a minél pontosabb és gyorsabb megoldásba belefeledkezve, igazi csapatokat alkotva szorgoskodtak.

A verseny győzteseiként általános iskola kategóriában a Mihályi Általános Iskola diákjai, míg a középiskolások közül a Soproni SZC Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolája és Kollégiuma tanulói kerültek ki.

 

Forrás

 



ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: