Elindultam szép hazámból címmel kétszáz részes rádiósorozat indul

Új, kétszáz részes, naponta jelentkező rádiósorozat indul január 22-én, a Magyar Kultúra Napján a szülőföldjüket elhagyni kényszerülő legkiválóbb magyarokról a Kossuth Rádióban Elindultam szép hazámból  címmel.

V. Németh Zsolt kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos szerdán, a rádiósorozatot beharangozó budapesti sajtótájékoztatón közölte, az új műsor, amely az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság megbízásból készült, péntektől, minden reggel, a fél hetes Krónika című műsort követően hallható majd.  Az új műsor egy sorozat harmadik eleme. Az első rész 2019-ben Mi, magyarok címmel, a második 2020-ban Hiszek egy hazában címmel futott szintén 200-200 adással - jegyezte meg. V. Németh Zsolt elmondta, az új sorozatban a legkiválóbb, a szülőföldjüket elhagyni kényszerülő honfitársaink életútját mutatják be: tudósokét, mérnökökét, papokét, katonákét, művészekét, sportolókét, jogászokét, közgazdászokét és politikusokét. A sorozat "a nemzetünk, a híres kis Magyarország legszebb arcát szeretné megrajzolni" - fogalmazott a miniszteri biztos, hozzátéve: hisz abban, hogy a bemutatandó kiválóságok példájából napjaink megpróbáltatásainak leküzdéséhez is erőt meríthetünk.

Gadácsi János, a rádiósorozat készítője elmondta: az új rádiósorozatban olyan emberek szerepelnek, akikről itthon nem biztos, hogy hallottunk, de ott, ahol élnek, nagyot alkottak és jó hírünket vitték a világban.  Az első adás Karikó Katalinról, biokémikusról, a BioNTech cég alelnökéről szól, akinek a szabadalma alapján fejlesztették ki a koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni oltások egyikét. Reviczky Gábor színművész, aki a hangját adta a sorozathoz, arról beszélt, hogy eddig ismeretlen történetekkel és fantasztikus emberekkel ismerkedhetett meg a műsor készítése során. "Ezek az emberek mind-mind magyarok tudtak lenni az utolsó pillanatig" - fogalmazott.

Forrás: MTI/kormany.hu

Fotó: Fekete István (kormany.hu), Soós Lajos (MTI), Tóth László

Videó megtekintése

 

 



ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: