113 nyertes a HUNG-2014 B pályázaton

Döntés született a HUNG-2014 B nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, kutatásának, népszerűsítésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt pályázati felhívásra beérkezett pályázatokról.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter meghozta döntését a 2014. évi, nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, kutatásának, népszerűsítésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt pályázati felhívás nyertes pályázatairól. A meghirdetett HUNG-2014 B pályázat keretén belül összesen 113 pályázó nyert vissza nem térítendő állami támogatást.

A 2014. január 31-én kiírt támogatási pályázat 3 célterületére postai úton 567 pályázat érkezett be, melynek támogatási igénye összesen 1 milliárd 225 millió Ft volt, ebből befogadásra került 343 pályázat.

A beérkezett pályázatokat formai és jogosultsági szempontból a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) vizsgálta meg. A befogadott pályázatok tartalmi értékelését a Miniszter által felkért és kinevezett szakértőkből álló Bíráló Bizottság végezte, amely pályázati rangsort állított fel és támogatási javaslatot tett a Hungarikum Bizottság részére.

A HUNG-2014 B pályázatban a legtöbben a II. célterületre, a helyi értéktárakban, a Magyar Értéktárban és a Hungarikumok Gyűjteményében nyilvántartott egyes nemzeti értékek és hungarikumok rendezvényeken, kiállításokon történő hazai és külföldi népszerűsítésére érkezett.

a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján (Pályázatok) közzétételre került.

 

Címke: 
ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: