Értékeink vetélkedő döntője Debrecenben

A Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat kétnapos vetélkedőt szervezett általános és középiskolás diákok számára nemzeti értékeink népszerűsítése, megismertetése érdekében Debrecenben. A szerdai, középiskolásoknak szervezett döntőn a zsűri elnökeként Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár értékelte a versenyzők munkáját.

A vetélkedőre való jelentkezés feltétele egy 50 kérdésből álló feladatsor kitöltése volt, amelyhez csatolni kellett egy javaslattételt is az iskolák csapatainak, majd a feladatsorok értékelése alapján kerültek be a megyei döntőbe a 4 fős csapatok.

Kedden Hajdú-Bihar megye általános iskolásai közül 12 csapat érkezett Debrecenbe. A tanintézmények versengése remek hangulatban, hozzáértő szakemberek, többek között a Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Államtitkársága munkatársának zsűrizése mellett zajlott a Megyeháza Árpád termében. A verseny során változatos feladatokat oldottak meg a fiatalok, amelyek során nemcsak a tudásukat, de esetenként érzékszerveiket is próbára tették. A tizenéves korosztály képviselői komoly felkészültségről és munkáról adtak tanúbizonyságot ezen a játékos, mégis tudásalapú vetélkedőn.

Szerdán középiskolásoké volt az Árpád terem, ők 7 csapattal vettek részt a fináléban. A korábbi beadandó feladatokból kiinduló vetélkedőn nem csupán a diákok hungarikumokra és kiemelkedő nemzeti értékekre vonatkozó felkészültsége volt fontos, hanem a kézügyesség, a térlátás mellett hasznosnak bizonyultak a megszerzett jó földrajzi ismeretek is.  

Szakáli István Loránd zárszavában megdicsérte a résztvevő diákokat és a lelkes, kiváló munkát végző felkészítő tanáraikat, valamint kiemelte, a szervező Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat példa értékű módon rendezte a kétnapos vetélkedősorozatot.

A továbbiakban két országos fordulója lesz még az Értékeink vetélkedőnek, az elsőt Lakitelken, a másodikat Budapesten tartják majd. Bízunk benne, hogy mind az általános iskolásoknál a debreceni kossuthosok, mind a középiskolások nyertesei, a nádudvari kézműves iskolások méltóképpen állják meg helyüket Magyarország többi csapata között -mondta el a helyettes államtitkár. 



ha érdeklik a legfrissebb híreink,
iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kép CAPTCHA
Támogatóink: