ZEMA porcelán ékszerek

A hungarikum rövid bemutatása:

A zempléni Pálházán manufaktúra működik. A saját terveket szobrászművészek formálják meg, azokat festőművészek teszik tökéletessé. Ilyenkor 21 karátos arany és platina is kerül a remekekre. A medálok, fülbevalók, gyűrűk, karkötők, gyerekékszerek, mandzsetták és karácsonyfadíszek földpátból és kaolinból készülnek. A ZEMA ékszerek megálmodója Papp Erzsébet. A márkanév egy mozaikszó, tulajdonosok gyermekeinek kezdőbetűiből áll össze (Zsófi, Eszter, Máté, és Apa-Anya). A márka bemutatkozott már Londonban, New York-ban, Párizsban, Bécsben, Kuala Lumpurban és Azerbajdzsánban is. A ZEMA 2018-ban az Identitás&Image bemutatón az ŐSERŐ kreációt, 2019-ben az Édenkert kollekciót, a Magyarországon honos vadvirágokat megjelenítő sorozatot vitte a nagyközönség elé.