Gyulai Pálinkafesztivál 2016

Esemény időpontja

2016. április 15, péntek (Egész nap) - 2016. április 17, vasárnap (Egész nap)

Esemény részletek

Gyula a pálinka fővárosa, hiszen ebben az évben immár a 17. fesztiválnak ad otthont a város, a várkert 2016. április 15-17. között. Ezalatt a három nap alatt Gyulán a nemes hungarikum, a pálinka lesz a figyelem középpontjában. A pálinka a magyar emberek nemzeti büszkesége, a magyar gasztronómia nem képzelhető el a kitűnő hungarikum nélkül.

Az első, régebbi nevén Kisüsti Pálinka Fesztivált 2000-ben tartották Gyulán, akkor, amikor a pálinka valódi értékét még nem igazán fogadták el az országban. A több mint másfél évtizede életre hívott fesztivál volt az első, amely felvállalta a magyar pálinka népszerűsítését.

A szervezők célja, hogy mind a látogatók, mind a szakma képviselői egy olyan rendezvényen tudnak részt venni, ahol a magyar pálinkákat méltón képviselik. Fontos, hogy a termelő és a fogyasztó egymásra találjon és ismertséget kössön, hiszen ebben a közegben lehet a legideálisabban módon megismerkedni a magyar pálinka előállítóival és munkájuk gyümölcsével, a pálinkával.

A várkertben megrendezésre kerülő fesztivál céljai között szerepel a kulturált pálinkafogyasztás népszerűsítése, Gyula város idegenforgalmi kínálatának bővítése, a magyar gasztronómiai hagyományok ápolása.

A 3 napos rendezvény számos programmal várja a kilátogatókat: természetesen a legnagyobb magyar pálinkagyártók, mint kiállítók várják a nemes nedű iránt érdeklődőket.
Ebben az esztendőben pálinkaversenyt is rendeznek: bárfőzetők és magánfőzők kategóriában.

A pálinka, mint főszereplő mellett a színpad is fontos szereplője a fesztiválnak, amelyen a magyar könnyűzenei élet jeles képviselői lépnek: Ismerős Arcok, Kiscsillag, Majka & Curtis, Kisgrófó, Bikini, Bódi Guszti és Margó, Irigy Hónaljmirigy és a hazai pályán fellépő Magna Cum Laude zenekar.

2016-ban április 15-16-17. a pálinka ünnepe Magyarországon!

Egy olyan pálinka ünnep, ami jelentősen hozzájárul a pálinkának, mint hungarikumnak a megőrzéséhez!