Csabai Kolbászfesztivál

A hungarikum rövid bemutatása:

A Csabai Kolbászfesztivál Békés megye legismertebb és legnagyobb gasztrokulturális rendezvénye, hatóköre egyértelműen országos jelentőségű, de erősödik a határon túli ismertsége és az onnan induló látogatottsága is. Egyesíti a hagyományok, mindenekelőtt a szlovák nemzetiségi hagyományok ápolását és a tömegeket megfogó színvonalas kulturális programokat; a családi, baráti és munkahelyi közösségeket. Egyedisége, komplexitása turisztikai szempontból is fontos szerepet kap. Igazi vonzerő, igazi nemzeti turisztikai termékké fejleszthető, ami visszahat a városra, a térségre és az országképre is. Különös értéke az a résztvevői aktivitás, ami eggyé kovácsolja a sok száz kolbászt szerető csapatot és az akkor ott tartózkodó sok ezer embert. A Csabai Kolbászfesztivál olyan értékeket közvetít és képvisel, amelyek hagyományőrző szerepe vitathatatlan.

Címke: békéscsaba, kolbász, fesztivál